Tips voor een festivalbruiloft!

Festivalbruiloften zijn een geweldige manier om een informele en feestelijke sfeer te creëren voor je grote dag.

Hier lees je enkele ideeën voor het organiseren van een festivalbruiloft:

1. Locatie: Kies een buitenlocatie zoals een weiland, bos, strand of wijngaard waar je de ruimte hebt om tenten op te zetten voor verschillende activiteiten en zones.

2. Tenten en Podia: Huur grote tenten voor de ceremonie, receptie, diner en dansvloer. Overweeg ook het opzetten van verschillende podia voor live muziek en optredens gedurende de dag.

3. Decoratie: Ga voor kleurrijke en speelse decoraties zoals vlaggen, lampionnen, bloemenkransen en tapijten. Gebruik ook vintage meubels en pallets om zitplaatsen en lounges te creëren.

4. Food Trucks: In plaats van een traditioneel diner; huur verschillende foodtrucks in voor een gevarieerde en informele eetervaring. Denk aan streetfood, gourmet hamburgers, pizza, taco's en ijsjes.

5. Drink Stations: Richt drankstations in met verschillende soorten drankjes, zoals ambachtelijke bieren, wijnen, cocktails en frisdranken. Overweeg ook om een speciale cocktailbar te hebben waar gasten hun eigen drankjes kunnen mixen.

6. Activiteiten: Bied verschillende activiteiten aan zoals spelletjes, workshops, vuurkorven en een fotobooth om gasten bezig te houden en te vermaken.

7. Entertainment: Zorg voor live muziek gedurende de dag, van akoestische optredens tijdens de ceremonie tot een band of DJ voor het avondfeest. Misschien kun je zelfs een vuurwerkshow organiseren als afsluiting van de avond.

8. Kleding: Moedig gasten aan om zich te kleden in festivalstijl, zoals bohemian, hippie of vintage. Dit draagt bij aan de feestelijke sfeer en zorgt voor geweldige foto's.

9. Overnachting: Als je een meerdaags festival organiseert, zorg dan voor voldoende accommodatie in de buurt, zoals campings, B&B's en hotels, zodat gasten kunnen blijven overnachten.

Een festivalbruiloft biedt de mogelijkheid om creatief te zijn en een unieke ervaring te creëren die jij en je gasten nooit zullen vergeten!

Het is dan ook een bruiloft waarbij er veel gepland moet worden. Neem gerust contact met ons op, zodat wij veel werk uit handen kunnen nemen!

Veel succes met de planning van jullie bruiloft! ♥